Et par af mine andre gøremål

Årets bedste CSR-rapport: Medlem af FSR’s dommerkomité siden 2010

Årets bedste CSR rapportering

FSR │ Danske revisorer uddeler hvert år priser for bedste CSR-rapportering.

Corporate Social Responsibility og CSR-rapportering har været igennem en ret hektisk udvikling siden FSR’s pris i 1995 blev uddelt første gang.

Den prestigefulde pris uddeles inden for forskellige priskategorier, som tilpasses i takt med den udvikling, der sker på området.

Prisen gives som anerkendelse til virksomheder, der leverer bemærkelsesværdig CSR-rapportering. Det sker med fokus på miljø, klima, social ansvarlighed og andre ikke-finansielle aspekter. Alle virksomheder og organisationer Danmark, Grønland og Færøerne har mulighed for at deltage.

Jeg har haft fornøjelsen af at være med i dommerkomiteen de seneste ni år, hvilket jeg både er glad for og stolt af, da FSR løbende skifter ud i kredsen af dommere. Komiteens medlemmer er både kompetente og særdeles inspirerende at være sammen med, og de besidder hver for sig en meget dyb og specialiseret viden på CSR-området. Formand for dommerkomiteen har gennem mange år været Birgitte Mogensen, som tidligere var en toneangivende partner i PwC. I dag er hun professionelt bestyrelsesmedlem – blandt andet i tænketanken ESG Research, hvor jeg også er medlem – og så er hun altså også CSR-ekspert.

Læs om CSR-prisen 2018 her, hvor du også kan se mere om deltagelse, dommerpanel, kriterier mv.

Prisoverrækkelsen finder i år sted onsdag 10. oktober på Børsen i København, hvor Kronprinsesse Mary kigger forbi.

Kontakt eventuelt Mette Conradsen hos FSR for at høre nærmere om CSR-prisen 2018.

Bestyrelsesakademiet: Undervisergennem otte år (f2009-16)

Det var Danmarks bedst ratede bestyrelsesuddannelse

Bestyrelsesakademiet var et succesrigt ‘joint-venture’ mellem Københavns Universitet og advokatfirmaet Plesner. I spidsen for uddannelsen stod professor, dr.jur. Jesper Lau Hansen, KU, sammen med advokaterne og partnerne i Plesner, Jørgen Permin og Christian Th. Kjølbye.

Uddannelsen blev af ‘Nyhedsbrev for Bestyrelser’ rated som den bedste af sin art i Danmark.

Læs mere om det nu hedengangne ‘Bestyrelsesakademiet’ her.

Der var tale om fire dages intensiv bestyrelsesuddannelse, som henvendte sig til topledere, der gerne ville underbygge – og udbygge – deres kompetencer inden for bestyrelsesarbejde på et højt fagligt niveau. Underviserne hørte derfor også til nogle af de tungeste i kongeriget – alle mennesker med en betydelig erfaring på hvert deres felt. Og med holdninger!

Læs mere om underviserne her.

Jeg var selv med fra 2009-2016, hvilket jeg var meget glad for og samtidig også en smule stolt af, da ledelsen af akademiet løbende fornyede kredsen af indlægsholdere.
Min undervisning kredsede om emnerne bestyrelsens kommunikation, bestyrelsens mediekontakt og bestyrelsens issues management. Emner, som jeg altid gerne delagtiggør enkeltpersoner eller hele bestyrelser i, når jeg bliver hidkaldt.