Ignorerer du et issue, inviterer du en krise. Punktum.

Lyder det en smule poppet? Det er det IKKE. Slet ikke.


”Det er forbløffende så få virksomheder, der i virkeligheden har styr på deres issues. Altså, som – troværdigt – kan sige, at de har et reelt overblik over de hændelser, virksomheden rent faktisk er i risikozonen for at blive udsat for (og dermed negativt påvirket af). Ofte på en måde, der er decideret forretningskritisk”.

Lyder det som en påstand? I så fald er det en påstand med særdeles meget kød på, vil jeg gerne sige.

Ikke sjældent har gennem årene hørt bemærkninger à la:

”Jamen det er da sikkert meget interessant, det her… Men det sker jo ikke for os, Esben.
Og glem nu ikke, at jeg som CEO har vigtigere ting at bruge min tid på…”

Her nærmer vi os kategorien famous last words. For selvfølgelig er der en virksomhed, som skal drives. Men enhver topchef, der har prævet at være krise, vil give mig ret i, at de fleste issues kunne have været identificeret på forhånd, så man kunne have gjort noget ved dem. I det mindste forberedt sig på dem.

Og, nej – der gives desværre ingen garantier. Men så længe man aldrig har forsøgt at få et overblik over de (mange) ting, der kan gå galt i enhver organisation, ja så beder man jo næsten om tærsk. Og, tro mig – det ER altså ikke spor sjovt at være hovedperson i sin egen krise.

At så få går i gang med Issues Management, skyldes blandt andet, at mange topchefer frygter, at de – ved at tage Issues Management alvorligt – pr. definition har sagt ja til et nyt og megastort projekt.

Forkert – og det er vigtigt det her: Issues Management hører ikke hjemme i store ringbind på hylden.
Det skal ind under huden. På topledelsen.

Læs mere: Hvad er et issue?